Klankschalen

 

De ervaring van het luisteren naar het zingende, soms zinderende, geluid van deze Tibetaanse schalen heeft een heel speciaal effect op je lichaam en geest. Sommige mensen denken, dat de lichamelijke en spirituele effecten van klankschalen zich alleen voordoen als je erin gelooft, dat het een kwestie is van suggestie. Maar bij klankschalen is het niet anders dan met andere muziek: je hoeft er niet in te geloven om erdoor geraakt te worden.

Lichaam en geest leven òp bij klankschalen en het geluid is een beproefde manier om in een meditatieve stemming te komen.

Het effect van klankschalen
Het geluid dat bij het bespelen van klankschalen wordt voortgebracht herstelt de natuurlijke, van oorsprong aanwezige frequenties van je lichaam en je geest.

Je kunt je lichaam vergelijken met een klankbord. De klanken van de schalen zullen zich aanpassen aan je lichaam. In de combinatie vinden ze beide hun eigen harmonie. Eén enkele schaal kan dus op verschillende mensen een verschillend effect hebben. Sterker nog: de schaal vibreert anders op verschillende momenten bij dezelfde persoon. De verklaring daarvoor is heel eenvoudig: omdat je als klankbord fungeert maar tegelijkertijd op verschillende momenten een andere lichamelijke of psychische conditie hebt, zal de schaal anders resoneren.

Afhankelijk van beschikbaarheid

huize holterhof:    Geniet van een prachtig wellness-resort in hartje Twente!
©2015 Huize Holterhof  |   Algemene voorwaarden
Realisatie: Webton.nl