Löyly

 

Dagelijks verzorgt de Hölterhof zes verschillende opgietingen. Een opgieting is zoals het woord al zegt, het opgieten van water. Onze opgieting vindt plaats in de Löyly cabine die u kunt vinden in onze sfeervolle tuin.

De opgietingen zijn een ware publiekstrekker met als hoogtepunt de Huize Hölterhof thema-opgieting, die dagelijks plaats vinden.

De opgieting gaat als volgt: doordat water met een Etherische (geurende) olie op de hete stenen terecht komt, komt er stoom vrij. Door de stoom voelt de lucht aanmerkelijk heter maar tegelijkertijd ook aangenamer aan. De stoom wordt d.m.v. slagen van een handdoek verplaatst waardoor de geur van de olie en de warmte van de stoom goed merkbaar zijn. De stoom bevat waterdeeltjes die neerkomen op uw huid en het transpireren bevorderen. Deze stoomstoot word ook wel Löyly genoemd. Tijdens de opgieting raakt uw lichaam even oververhit. Uw lichaamstemperatuur kan oplopen tot zo’n 38,5° Celsius en de temperatuur van de huid tot wel 40° Celsius. Om deze warmte kwijt te raken gaat uw lichaam hevig transpireren en worden afvalstoffen sneller afgevoerd. Op die manier wordt het lichaam van binnenuit gereinigd. Bovendien stimuleert de hoge temperatuur de aanmaak van antistoffen in uw lichaam waardoor het de kans op een verkoudheid of griep verkleint.

Ervaar en ontspan tijdens één van onze unieke opgietingen!

Bij Huize Hölterhof vinden dagelijks onderstaande opgietingen plaats:

13:00 Ervaar de heilzaamheid van de “Thema opgieting”
15:00 De enige echte “Afternoon opgieting”
17:00 De bijzondere “Hölterhof opgieting”
19:00 Ervaar de heilzaamheid van de “Thema opgieting”

20:00 Rustig tussendoortje “Zen”
21:00 Mysterie-opgieting met…?

aufguss

huize holterhof:    Geniet van een prachtig wellness-resort in hartje Twente!
©2015 Huize Holterhof  |   Algemene voorwaarden
Realisatie: Webton.nl