Saunatypes

Huize Hölterhof biedt een scala aan saunatypes. Elk heeft zijn eigen kenmerken en staat garant voor een bijzondere ervaring. Neem uitgebreid de tijd en probeer ze allemaal eens!

Zweedse sauna 100 °C
Dit is een houten cabine met een hoge temperatuur van 100 tot 105 °C. De luchtvochtigheid is laag, 5 tot 15%.

Finse sauna 85 °C
Deze sauna is iets minder warm dan de Zweedse; 85 tot 90 °C. De luchtvochtigheid is met 10 tot 30% laag. In de Finse sauna wordt menthol en eucalyptus gebruikt, wat goed is voor de luchtwegen. Adem diep in en voel het zelf maar!

Löyly cabine 73 °C
Helemaal gemaakt van larikshout en de warmtewerende Afrikaanse houtsoort abachi. De temperatuur en luchtvochtigheid in deze cabine zijn te vergelijken met die in de Finse sauna.

Bio-kleurensauna 65 °C
Kleuren hebben een belangrijk effect op uw gezondheid. Wist u dat al? Zo is geel goed voor de lever, de galblaas en de alvleesklier. Felgeel bevordert de spijsvertering en goudgeel geneest huidallergieën. Blauw is goed tegen een hoge bloeddruk, slaapstoornissen en reuma. Ook ondersteunt blauw het herstel- en reinigingsproces in het lichaam. Rood versterkt de bloedsomloop. Het ondersteunt verder de nieren, de blaas, de endeldarm en de huid. Groen werkt antibacterieel tegen veel oog- en huidziekten, het werkt ontspannend en is goed tegen migraine. In de bio-kleurensauna is het 50 tot 60 °C en de luchtvochtigheid ligt hier rond de 45%. Geniet van de etherische oliën die in deze sauna gebruikt worden. Ook geuren werken rustgevend!

Bio-geurensauna 65 °C
Hier wordt gewerkt met etherische oliën en geurtherapie. In deze cabine zijn verschillende houtsoorten verwerkt. In de bio-geurensauna is het 55 tot 65 °C en de luchtvochtigheid is ongeveer 45%.

Infraroodcabine 65 °C
Dit is de plek waar u moet zijn als u pijn hebt! De warmte van een infraroodsauna dringt tot ongeveer 4 millimeter diep de huid in. Heel effectief bij pijn als gevolg van bijvoorbeeld een hernia, sportblessure of reuma. Ook heeft infrarood een reinigende werking. En dat is weer goed tegen eczeem en acné. Het wordt ongeveer 65 °C in een infraroodcabine.

Zeeklimaatcabine 35 °C
Wilt u het gevoel krijgen alsof u een strandwandeling hebt gemaakt? Stap dan in onze zoutcabine. In deze ruimte wordt microklein zout geblazen. Daarnaast wordt de lucht geïoniseerd en zuurstof toegevoegd. Dit geeft nieuwe energie!

Stoomcabine 45 °C
Een stoomsauna is een ruimte waarin een hoge vochtigheid wordt gecreëerd. De temperatuur wordt op ongeveer 45 °C gebracht, en dit zorgt voor een ontspannend en relaxt gevoel. Een stoomsauna heeft twee hoofdfuncties: het ontspant en reinigt. Een goede stoomsauna zorgt ervoor dat de bloedsomloop gestimuleerd wordt en dat de spieren los worden gemaakt. Stoom reinigt uw huid tot diep in de poriën en als u na uw gebruik van de stoomsauna een douche neemt zult u zich als herboren voelen.

huize holterhof:    Geniet van een prachtig wellness-resort in hartje Twente!
©2015 Huize Holterhof  |   Algemene voorwaarden
Realisatie: Webton.nl